FRESH, mam je już spory czas i jeszcze nic nie odpadło
Problem z Octavią 1.8 T. Prosze o pomoc forumowiczów!
Zwiń
X
-
Problem z Octavią 1.8 T. Prosze o pomoc forumowiczów!
Witam,
od miesiąca jestem posiadaczem octavii 1.8 T L&K. Niestety pojawił się problem, z którym nie mogę sie uporać. Chodzi mianowicie o to ze auto pewnego razu zaczęło chodzić na 3 cylindry... Odkryłem że nie pracuje drugi cylinder i dla próby wymieniłem w nim świece po złożeniu auto chodziło prawidłowo przez 4 dni. I nagle problem pojawił sie ponownie wiec kupiłem świece NGK PFR6Q wymieniłem i dale to samo:/ cewki zamieniałem miejscami i wyszło na to, że to tez nie cewki. Przeczyściłem wtyczki na przepływomierzu, module zapłonowym, przepustnicy... Niestety brak efektów. Cały czas pali na 3 cylindry. Ostatnio wykręciłem ponownie te nowe świece na których możne zrobiłem 10-15 km i 3 z nich byly delikatnie czarne przy elektrodzie natomiast jedna jak nowa, tak jakby wtrysk nie podawał paliwa. Poniżej wklejam bledy, które wyskoczyly po podpieciu pod kompa. Prosze o pomoc.
18010 - Power Supply Terminal 30: Voltage too Low
P1602 - 35-10 - - - Intermittent
16500 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62): Implausible Signal
P0116 - 35-10 - - - Intermittent
16486 - Mass Air Flow Sensor (G70): Signal too Low
P0102 - 35-00 - - Intermittent
[ Dodano: Pią 13 Lut, 15 16:56 ]
Nikt nie ma pomysłów?
-
-
Witaj, jesli blad dotyczy ciagle tego samego cylindra to mozliwe, ze wiazka elektryczna 2 cewki jest gdzies uszkodzona - warto to sprawdzic u elektryka. Radzilbym tez zmierzyc kompresje na wszystkich cylidrach. W dowolnym zakladzie mechanicznym powinni miec urzadzonko do pomiaru cisnienia - i to lepiej sprawdz jak najszybciej zeby wykluczyc ta usterke.
Daj znac co sie dzieje. Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTylko te bledy nie maja nic wspolnego z cewkami.
1) za niskie napiecie, pewnie podczas odpalania
2) czujnik temperatury silnika, sprawdzic wskazania na zimnym i cieplym
3) przeplywomierz, za niskie wskazania.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
Komentarz